KAMU SPOTU + REKLAM + PRODÜKSİYON Sadece En İyi Bildiğimiz İşi Yapıyoruz!
0530 899 57 78 [email protected]

Kamerada Manuel Kullanım

Profesyonel ve amatör kullanıcılar arasındaki temel fark, profesyonellerin manuel olarak kamerayı nasıl kontrol edeceğini bilmeleridir. Ancak birçok amatör kullanıcı, kameranın otomatik kontrollerine büyük oranda güvenerek, çekimin nasıl olması gerektiğine karar vermesine izin verir.

Ancak belgesel çekimin heyecanlı ve öngörülemeyen yapısı, her şeyi tam otomatik modda çekmeyi cazip hale getiriyor. Buradaki sorun ise, video kameralarındaki birçok otomatik işlevin güvenilmez olmasıdır.

Örneğin; Otomobilinizin hız sabitleme sistemi açıkken uzun bir yolculuğa çıktığınızı düşünün. Hız limitinin üstündesiniz, bir polis aracı sizi görene her şey kadar harika.Ancak Hız sabitleme sistemi, sizin ceza yiyebileceğinizi bilmez. Hiçbir trafik ışığı veya trafiğin olmadığı ortamda açık yolda yalnızca iyi çalışır.

Aynı şey, çoğu kamera otomatik işlevi için de geçerlidir. İdeal kayıt koşullarının dışında herhangi bir şey olur olmaz kamera en kısa sürede güvensiz olurlar.

Körü körüne otofokus, otomatik ses seviyeleri veya otomatik irislere güvenerek çekim yapmayın.

Videonuzun en önemli özelliklerini manuel olarak nasıl kontrol edeceğinizi öğrenmek için zaman ayırın. Düğmeler ve özellikler kameradan kameraya farklılık gösterecek ancak odaklama, pozlama ve ses ilkeleri daima aynı şekilde çalışacaktır.
Metaveri Digital Agency