KAMU SPOTU + REKLAM + PRODÜKSİYON Sadece En İyi Bildiğimiz İşi Yapıyoruz!
0530 899 57 78 [email protected]

Kompozisyon

Her film bir dizi fotoğraf görüntüsünden oluşur ve filmdeki her görüntüye genel olarak bir çerçeve denir. Her çerçeve, düzenlenmiş nesneler ve şekilleri içerir. Çerçevelerin her sırası genelde plan olarak adlandırılır. Görsel yapımlar film, televizyon şovu, müzik videosu, reklam, video ya da fotoğraf gibi çekimlerden oluşur. Farklı amaçlar için farklı çekimler yapılır ve hangi çekimlerin seçileceği, üretimin yapıldığı kişilerin yaratıcı tercihlerini gösterir. Sahnenin izleyiciye mantıklı olabilmesi için gerekli olan doğru çekimlerin elde edilmesi kritik önem taşır.

Genel Plan : Bir dağ, ev gibi manzara çekimleri için kullanılan geniş açılar ile çekilen planlardır.

Boy Plan : Baştan ayağa bir aktör gösteren bir çekim. Geniş plan olarak da adlandırılabilir.

Kovboy planı : Western filmlerinden türemiş bir plan, kovboyun dizlerin hemen üstünden kafanın tepesine kadar uzanan kadraj. Buradaki amaç kılıfın silah kemerinden asılmasını görmek istediğimiz gerçeğinden geliyor.

Orta Plan : Aktörün vücudunun yaklaşık yarısını, belin hemen üstünden başın üst kısmına kadar gösteren çekim.

Yakın Orta Plan : Aktöre yaklaştıkça daha fazla ayrıntı görmek istiyoruz. Bu çekim, göğüsün hemen altından başın üst kısmına kadar olanları gösteriyor.

Yakın Plan : Bu, omuzların üstünden kafanın tepesine kadar olan bir kişiyi gösteren bir çekimdir.

Ekstra Yakın Plan : Bu, aktörün gözleri, burun ve ağzı gibi çok miktarda ayrıntı gösteren, ancak isterseniz daha da yakınlaşabilen bir çekimdir.
Metaveri Digital Agency